DOP-OSTE

Januar 2015

Bookmark and Share

Bra - ædru eller beruset...



Bra - en frisk ost, lagret op tl 45 dage


Den hårde Bra - Bra Duro lagres op til 6 måneder


En halvfed ost af komælk - helst køer af Piemonte-racen.

Kan være tilsat en lille del fåre- og/ eller gedemælk.

Osten har navn efter byen Bra >> , der i øvrigt er hovedkvarter for foreningen Slow Food >>.

Osten produceres i hele Cuneo provinsen i Piemonte regionen >>.



Fedtprocenten er mindst 32 procent.

Formen er mellem 30 og 40 centimenter i diameter, 7 til 9 centimeter høj og en hel ost vejer mellem 6 og 8 kilo.

Den bløde Bra (Bra Tenero) er lagret 45 dage, mens den hårde (Bra Duro) udgave lagrer op til seks måneder.

BERUSET BRA - BRACIUK

En udgave af BRA, hvor osten beruses i drueaffald efter presningen af Barbera-, Nebbiolo- og Pelavergadruer.
Den siges at smage overbevisende.




Piemonte kvæg

Retur til
Italienske Oste <<


Alle oste i Piemonte >>



Andre artikler
Oste-festival i Bra >>

Piemonte regionen >>


Link

Bra, Alba, Langa,
Roero turisme >>


Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed af Guffanti Formaggi >>


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano