DOP-OSTE

Januar 2015

Bookmark and Share

Asiago
- ost fra højsletten ved Dolomitterne
Februar 2010:

Der er Asiago-ost i de nye McItaly-burgers, der sponsoreret af landbrugsministeren >>






Asiago pressato
er en sød, smøragtig ost, der har lagret maksimalt to måneder.
Det er den moderne udgave af Asiago osten - som efter "fundamentalisters" mening er er fornærmelse mod den ægte "Asiago".



Asiago d´Allevo
er den traditionelle Asiago ost. Den er hård, og har en mere markant og pikant smag. Den lagres i 6 måneder.

DOP fra 12. juni 1996

Osten produceres i Vicenza og Trento provinserne, en del af Padova provinsen, samt i en del af Treviso provinsen (bakkerne mellem Piave floden og Vicenza provinsen).

Asiago er produceret af komælk, og der findes to typer af osten:
"Asiago d'allevo", hvis fedtindhold skal være over 34 procent.
Formen er rund, mellem 9 og 12 centimeter høj, og mellem 30 og 36 centimeter i diameter.
Normal Asiago d'allevo lagres normalt 5-6 måneder, mens den modne gammel-Asiago d'allevo lagres 9 måneder.

"Assiago pressato" har et fedtindhold i tørstoffet over 40 procent og må være op til 15 centimeter høj. Den lagrer kun mellem 20 og 40 dage og er meget mildere i smagen.

Asiago har navn efter højsletten nord for byen Vicenza >>.






Logo'et for Asiago osten


Retur til
Italienske Oste <<


Mad >>


Opskrifter >>



Links
Asiago Cheese >>

De 7 Asiago højslætte-kommuner >>

Besøg producenterne:
Caseificio pennar >>






Mange oste-foto på www.italy.dk
er venligst stillet til rådighed
af Guffanti Formaggi >>


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano