Italiensk opskrifter

April 2015
Bookmark and Share

Klassiske opskrifter:
Ossobuco alla Milanese


(Flere "vinter-opskrifter >>)


Osso buco =
ben med hul i...



Det her skal du ikke bruge til ægte "Osso Buco alla milanese":

- ingen dåser med flåede tomater...

- ingen triste ærter...

- intet voksent oksekød,
men KUN kalvekød...


 

Det klassisk tilbehør til Milano Ossobuco er den såkaldte "gremolada" - en rigelig portion "urte-sauce" med:
- masser af finthakket bredbladet persille
- revet skal af økologisk citron
- 3-4 finthakkede ansjoser i olie.

"Gremolada" forberedes i forvejen, og steger med kødet de sidste få minutter eller garneres på kødstykkerne umiddelbart før serveringen!



Altså - her kommer ingredienserne til kødet:

- 4 stk. 3-4 centimeter høje skiver kalveskank
- 1/2 finthakket løg
- 1/2 finthakket gulerod
- smør og olie
- tør hvidvin
- salt og hvid peber
- 3 cm tomatkoncentrat på tube

Tilberedning
Vend de fire kødstykker i sigtet mel efter at have lavet fire snit i skindet (så undgår du at kødet "krøller" sammen under stegningen. Synes det, det er vanskeligt at skære - så klip med din store køkkensaks!)



Steg finthakket løg og gulerod meget let i en rigelig blanding af smør og olivenolie i en tykbundet gryde - eller en høj tykbundet pande.
( - "fundamentalisterne" anbefaler kobbergryder...)

Når fedtstofferne har taget smag, fjernes løg og gulerod, og placeres i en skål.

Så skrues der op for varmen, og de fire kødstykker brunes på begge sider.

Efter nogle minutter tilsættes et glas hvidvin, salt, hvid peber, 3 centimeter tomatkoncentrat fra tuben og tilsæt til slut også løg og gulerod.

Skry helt ned for varmen og lad ossobuco´erne simre i mindst halvanden time.

Tørrer panden ud, så tilsæt lidt vand eller bedre endnu ganske lidt boullion.
Husk at vende kødstykkerne med korte mellemrum.

I mellemtiden har du lavet den finthakkede "gremolada". Den tilsætter du de sidste tre minutter - husk at vende begge sider af kødstykerne i "gremolada´en"

Den ægte "Ossobuco alla milanese" serveres med "Milano risotto" >>, - og i denne forbindelse en meget let og ret flydende risotto, der IKKE skal revet parmesan over.

-syl



Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>