Italiensk
madkultur


2010
- 2011
Bookmark and Share
Landbrugsministeren kom i klemme, da han prøvesmagte
McItaly-hamburger med DOP-ost og artiskokker

Charlotte HAR naturligvis prøvesmagt: Simpel og velsmagende... :-)
...og prøver at få madfundamentalist-ægtemanden >> til at anmelde, hvis jeg får tvunget ham derhen...

Februar 2010:
Der er 392 McDonalds i Italien

Asiago-ost >>
produceres på højsletten nord for Vicenza - i en frisk og en moden udgave.



 

Artikel fra februar 2010
McDonalds indtroducerede i begyndelsen af februar burgeren McItaly, hvor osten er en Asiago-DOP-ost >> og diverse dressing er skiftet ud med en artiskokcreme.

På kun en uge solgtes der over 600.000 af slagsen - faktisk omrking 15% af alle McDonalds-burgere i Italien, men landbrugsminister Luca Zaia, der stillede op til premieren, fik ørene i maskinen hos blandt andet en britisk madekspert.




Matthew Fort kaldte i avisen The Guardian den 2. februar landbrugsminister Zaia intet mindre end en "national forædder".


Zaia til indvielsen - han lod sig endog fotografere spisende...

Fort kalder den nyeste burgerkreation for en "djævelsk blanding af artiskokcreme, asiagoost og salat" - men har han mon overhovedet smagt den?

Deres udsendte har naturligvis - madnysgerrighed skal IKKE styres af noget og slet ikke af burgerfordomme!

Anmeldelse:

McItaly har det italienske Lanbrugsministeriums støtte

Når man først vænner sig til fraværet af dressing og andre sovse (man kan faktisk godt få en mistanke om, at endog også får antallet af kalorier til at falde drastisk...!!!), så er McItaly faktisk en overraskende simpel og velsmagende burger i forhold til de andre hos kæden.
Derudover nærmer brødet sig noget, der minder om ...brød - og også det er produceret udelukkende med italiensk produceret mel.
Og efter som "simpel og velsmagende" samt "lokale produkter" er omdrejningspunktet for al italiensk kogekunst så bør "Den gyldne måge" faktisk roses for sit initiativ.


Marts 2010
Nu har jeg også smagt den anden udgave af McItaly:
Her er der italienske løg og pacetta (bacon) fra Val Venosta.
Denne udgave har en endnu mere "brødagtig" bolle - produceret af boghvede-mel, der i Italien kaldes for Saracener-mel.
Man bliver faktisk meget mere mæt af en McItaly end af f.eks. en Big Mac...


Fordel for italienske landmænd


Landbrugsministeren tog til genmæle mod Forts kritik.


Landbrugsminister Zaia med landmænd, ko og en Asiago-ost

Zaia udtrykker sin tvivl om Fort nogensinde har sat sine ben på en burgerbar sådan som også tusinder af unge italienere gør det hver dag, og så understregeer Zaia, at McItaly forventes at give de italienske landmænd, der leverer ost, kød og artiskokker en meromsætning på 3,5 millioner euro hver måned.



-syl

I sagens natur må jeg nok lige indrømme,
at jeg faktisk har en skummel fortid (nutid?) som indehaver af
Danmarks største "Hamburger-samling" >>


Retur til
Madkultur <<


Mere "mad-ballade"
TV-vært suspenderet på grund af katte-opskrift >>

November 2011
McDonalds introducerede i en 6-ugers periode to nye hamburgere og en dessert kreeret af den italienske stjernekok Gualtiero Marchesi, der opfandt den milanesisk "Guld-risotto" i 1980´erne >>:

Vivace-burgeren er med sesambrød, sennepsmajonæse, spinat, bacon og marinerede løg:


Desserten hedder Minuetto - en slags Tiramisu >>
med kaffedyppet Panettone-kage >>


op /\
Mesterkokken Gualtiero Marchesis >> bud på en kvalitets-burger


Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>