2005

Bookmark and Share
En gammel kunstart:
Mad-skulpturer...

Alberto Tomaso




En form af Grana Padana Ost skåret af Tomaso - og herunder endnu en provolone-ost



Kilde
Magasinet "Il Cuouco"


Artikel fra 2005

- Du må ikke lege med maden,
lød det engang fra Mor.

De italienske kokke leger skam heller ikke, men bruger megen tid, energi og kreativitet på at skabe kunstfærdige skulpturer af oste, smør, margerine og grøntsager.



Der er tale om en gammel kunstart, som har sin oprindelse som bordpynt, og nogle af de bøger, mad-kunstnerne studerer, stammer helt tilbage fra 1600-tallet.
Nord for Alperne har vi i stedet for holdt os til at skære i træ, og serverede tidligere maden på kunstfærdigt udskårne skærebrædter.

Der afholdes regionale og nationale mesterskaber i disciplinen.

Herunder kan du se nogle af vindernes værker fra det nationale mesterskab i 2002, der blev afholdt i byen Treviso >>.
Go´appetit!

Kokken Alberto Tomaso fra Valdagno ved Vicenza er mester
for denne fantastiske oste-skulptur lavet af Provolone- og Asiago-ostene.

Han er blandt grundlæggerne af disciplinen "udskåren mad",
og er også mester i magerine-skulpturer.



Ennio Secco fra Venezia er derimod til grøntsager

Ennio Secco og nogle af hans udskårne grøntsager.
Herunder en grøntsags-påfugl fra hans skærebrædt.



-syl

Retur til
Mad <<


Retur til
Kultur <<


Artikler

Billedhuggeren Canova begyndte
med smør-skulpturer >>

Mad er sjovt >>

-leg med mad i
supermarkedet
Esselunga´s reklamer

Byen Treviso >>

Danske Bruno´s
sand-skulpturer >>



Links


Det 2 Nationale Grøntsags-skulptur Mesterskab
i Treviso 2002 >>

Klik "manifestazione"

Den Italienske Kokkeforening - FIC >>

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano