Italienske opskrifter

December 2011

Bookmark and Share

Sbrisolona - "Krummekage" fra Brescia

OPSKRIFT 2

(Fra Ova Hansen juli 2009:
- Den smager næsten som den vi smagte i Italien i foråret. Og så kan det jo ikke gøres bedre!
)


Ingredienser
200 gr. hvedemel
250 gr. majsmel - "gul mel"
250 gr. hakkede mandler
200 gr. sukker
120 gr. smør
1 brev vanille
2 æggeblommer og 2 hele æg
Skallen af 1/2 øko-citron
1 lille glas rom
En knivspids salt
Flormelis til dekoration



Tilberedning
1:
Hak mandlerne fint

2:
Sigt hvedemel og majsmel

3:
Bland mel med citronskal, sukker mandler og salt.

Lav en "mel-bakke" med hul i midten - i hullet kommer bløde smørterninger, æggeblommer, de hele æg og rom.

Ælt det hele godt, til du har en sammenhængende dej-masse.

4:
Blandingen placeres i en smørsmurt kageforn (diameter 20-25 cm) - bages i en time ved 180 grader.

5:
Lad kagen køle af og server med flormelis strøet ovenpå.

OPSKRIFT 1
"Krumme-kage-kugler
"

Ingredienser (ca. 6 personer)
400 gr. hvedemel
150 gr. blødt smør
100 gr. svinefedt
200 gr. sukker
2 æg
6 æggeblommer
200 gr. smuttede og hakkede mandler
1 brev vanille
Strimler af skallen af én økologisk citron





Tilberedning
1:
Hak mandlerne fint

2:
Bland den sigtede hvedemel med de hakkede mandler, sukker, æggeblommerne, smør og svinefedtet.

Ælt blandingen hurtigt med hænderne indtil du har en sammenhængende dej-masse.

3:
Hav en bradepande med smøsmurt bagepapir klar
og lav små kugler af dejen.

4:
Bag kuglerne 60 min. ved 180 grader - lad "krummekagerne" køle af, inden du serverer dem...


-syl

Retur til
Opskrifter<<


Artikler

Byguide Brescia >>

Vin fra Franciacorta >>

Madelkager -
Cantucci - fra Toscana >>

Honning og ost >>

Vin og ost >>


TIP!
En sød dessertvin -
eller en "boblevin"
passer fint til
"Krummekagerne"



Copyright © 2005-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano