Italienske opskrifter

December 2011

Bookmark and Share

Friske jordbær i appelsin- og citronsaft

Jordbær dukker i Italien op på markederne og i butikker allerede i marts.
Men der er dog tale om importerede bær eller drivhus-bær.



De rigtigt gode italienske frilandsbær kommer normalt først i maj måned.




Vores favorit-opskrift på jordbær er en frisk sag

- og stammer fra Tante i San Remo.

Vi skærer bærrene i små stykker, der dækkes af friskpresset appelsin- og citronsaft, men også med lidt æblsaft, hvis vi har æbler i huset.

Et par skefulde sukker tilsættes, og bærrene hviler i saften i køleskabet nogle timer eller natten over.

Vi putter en kugle eller to af den gode hjemmelavede flødeis fra vores lokale "gelateria" i hver portionsskål, og så er der serveret.


Jordbær-mousse


  

Ingredienser
3 æg
150 gram jordbær
300 gram yougurt naturel
50 gram sukker
15 gram husblas
4 portionsskåle

Tilberedning
"Omvikl" de fire portionsskåle udvendigt med bagepapri til 3-4 cm over kanten - bind papiret fast med en bomudssnor (tapen virker ikke på bagepapir)

Blød husblassen op i koldt vand.

Pisk æggeblommer og sukker til en klar kreme.

Blend jordbærrene hurtigt til en purè og bland pureen med yougurten.

Smelt husblassen i vandbad.
Bland den smeltede - og afkølede husblas med ægge- og jordbærblandingen.

Pisk æggehvidernes stive og vend dem i blandingen.

Fyld de fire portionsskåle med blandingen, og lad moussen stivne i køleskab
nogle timer inden serveringen.

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Sommermad >>

Andre artikler

Mad og madkultur >>

Citron-muosse >>


Mafia og citroner >>


Vin >>


TIP

Asti Spumante er
et godt valg som
drik til moussen,
men også den
sprudlende røde
vin fra Acqui -
Brachetto
d'Acqui
er fin
til desserter.




Copyright © 2002-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano