Italiensk madkultur

2002

Bookmark and Share

18 minutter til frokost i Milano

Frokost = Pranzo


Kilde
Magasinet Dimagrire (Slanke sig!)- undersøgelse af italienernes madvaner

Artikel fra november 2002

I Syd-Italien består en frokost ofte af tre eller flere retter, og en frokost, der varer mindre end en time, regnes i Palermo på Sicilien for en fornærmelse mod fordøjelsen.

I Milano derimod er frokosten en enkelt tallerken - un piatto unico - og i finansbyen var en frokost ofte kun 18 minutter.



I Mellem-Italien omkring Rom var frokosten 35 minutter, mens man i Torino bruger 25 minutter, i Padova 20 minutter og i Firenze 27 minutter.

Spiser flere gange

Forskellene i madvaner stopper ikke ved tids-forbruget, for mens de fleste i Nord-Italien kun spiser to gange om dagen, får man i Syd-Italien plads til tre eller fire måltider i løbet af dagen.

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano