Opskrift - Blæksprutter

Juni 2014

Totano/i er en ti-armet blæksprutte med "lang krop":


 

 

Artikel fra 2010
INGREDIENSER
til 4 personer:


- 600 gram blæksprutte
- 2 milde løg - hvide løg, røde løg eller skalotteløg
- 50 gram rosiner
- pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- Ekstra Jomfru Olivenolie
- 1 dl eddike
- salt og peber


Klik for stort foto >>




TILBEREDNING:
Man skærer kroppen af blæksprutten i ikke for tynde ringe.

Man kan også bruge andre sprutter med "lang krop".

Det er de samme "ringe", man bruger til "Calamari Fritti", men her skal du IKKE vende ringene i frituredej, men du skal derimod KUN vende sprutte-stykkerne i almindeligt hvedemel.
(Du kan også skære armene i 4-5 cm lange stykker og stege dem med...)

De "melede sprutte-ringe" lynsteges i ganske få minutter i RIGELIGT VARM olivenolie - steger du for meget, bliver de seje...

I mellemtiden steger du i en anden pande løgringene.

Når løgringene er bløde og lige før de tager farve tilsætter først eddike og siden de stegte sprutte-ringe, en håndfund rosiner og 2-3 spiseskeer pinjekerne, og steger det hele sammen ved mellem varme i 10 til 15 minutter.

Elenas sprutte-salat kan med fordel laves dagen før, sættes i køleskabet og tages ud tre kvarter før den skal spises garneret med friske små tomater (eller rå bladselleri eller fennikelskiver!) og citronskiver...

Buon appetito!!!


Elana og hendes bror Alessio

-syl

Retur til
Italienske
Opskrifter >>


Retur til
opskrifter med
blæksprutter <<


Middelhavsfisk >>

Link
Elenatour >>





Copyright © 2000 - 2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>