Madkultur - Kaviar

2003






Fra prøvesmagningen




Artikel fra 2003
Original Caviar Malossol
hedder den kaviar, som produceres udenfor industribyen Brescia>> i Norditalien.

Den "italianiserede" stør lever i frisk kildevand fra Alperne, og eksperterne siger god for den originale italienske kaviar, der fås til en mere human pris end den russiske.




2 dåser med 30 gram frisk kaviar koster 78 euro (2003, red.), og leveres indenfor maksimalt 48 timer også til udenlandske købere.

Prøvesmagning i Via Plana

Min mand var så heldig at opleve de "glade korruptions-80`ere" i Milano, da byen blev kaldt "Det drikkende Milano" >>, fordi kilderne tilsyneladende var u-udtømmelige.

Det bestød også, at kaviaren og champagnen flød i stride strømme, når der blev inviteret til fest:
De sorte penge skulle jo omsættes.
- Så min elskede fik flere gange lov til at stikke hænderne rent bogstaveligt ned i en stor skål med kaviar.

Han bliver faktisk helt rørt, når han falder i nostalgi over de "gode gamle dage".

Den bedste julegave

Så da jeg hørte om den "originale" italienske kaviar, besluttede jeg mig til at forære ham en dåse i julegave.

Jeg købte den i madtemplet Peck >> i Milanos centrum og kom af med "beskedne" 55 euro for 50 gram (I 2005 kostede den samme dåse 57,20 euro).

Dåsen blev lagt på is i en skål, og champagnen (Piper) blev sat i køleren.

Og han så faktisk lykkelig ud, at han spiste sin kaviar, og der var skam også en smagsprøve til os andre.

Da han både er en meget kritisk prøvesmager, og tilmed har erfaring med den ægte vare, så tør jeg faktisk godt anbefale Calvisius´ kaviar til danske ganer.

-syl

Copyright © 2000-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano