Opskrifter


Juni 2014


Bookmark and Share
Frutti di Mare - Havets frugter

Cozze - Blåmuslinger

Vongole - Hjertemuslinger
Ordliste og foto: Havets frugter & Skaldyr >>



Har du mulighed for at bruge friske kam- og venusmuslinger og blæksprutter, så husk at skylle muslingerne godt - lad dem ligge i letsaltet koldt vand i en time før du skyller.



Blæksprutternes arme og hoveder fjernes,
og der laves ringe af "kroppen".

Ordbog
- havfrugter og skaldyr

moscardini - små blæksprutter
calamari - blæksprutter
vongole - venusmuslinger
cozze - blåmuslinger
gamberi - rejser
scampi - kæmpereje
aragosta - hummer
astice - en lille hummer



Astice


Aragosta


Carpesante - kammusling - er en anden meget anvendt
skaldyrs-specialitet

 

BUCATINI AI FRUTTI DI MARE
Her er det spaghetti med blåmuslinger, hjertemuslinger og tomatsovs.


Skaldyr frituresteges ofte - det kaldes Fritto Misto på menukortet


Makaroni med havets frugter

Bucatini-spaghetti har hul i midten
(Du kan også bruge lang almindelig spaghetti
eller den flade linguine-spaghetti)


Ingredienser

400 g bucatino-spaghetti = makaroni
1 dåse flåede tomater - (mere om tomater >>)
350 g di moscardini-små blæksprutter
350 g di vongole-venusmuslinger
50 g hakket løg
Jomfru olivenolie
Hvidløg
Persille
Basilikum
Laurbærblad
Hvidvin
Salt og peber



Tilberedning
Rist det hakkede løg i lidt olie sammen med 2 halve fed hvidløg.

Tilsæt blæksprutterne, og lad dem stege ved smag varme i nogle minutter, mens du indimellem tilsætter lidt hvidvin - i alt 1/2 glas hvidvin.

Tilsæt de hakkede tomater, som du har siet væden fra, og skåret i terninger.

Tilsæt salt og peber, samt et par basilikum og lad blandingen småkoge i ca. 35 min.

I mellemtiden steges venus-muslingerne varme i en pande med olie, et halvt fed hvidløg og et laurbærblad.

Dæk med låg og skru op for varmen til muslingerne åbner sig, og hæld derefter væden fra i en skål (-hvis de er friske - hvis ikke, så start med venusmulingerne herfra:)

Steg venusmuslingerne i en pande med olie og hakket persille, tilsæt væden (hvis du bruger friske muslinger) eller hvidvin, og kværn peber henover dem.

Hæld tomat-sovsen over pastaen og "pynt" ovenpå med venus-muslingerne.

SPAGHETTI AI FRUTTI DI MARE IN BIANCO

Nogle foretrækker deres "hav-frugt" pasta "in bianco" - i hvidt - det betyder uden brug af tomater, men en sovs - sugo - lavet kun af skaldyrenes væde, hvidvin og olivenolie - her er vores favorit-opskrift af den type:
Spaghetti med muslinger >>


Fritto Misto - friturestegte skaldyr og fisk - en typisk sommerret.
*Her serveret med grillet polenta - som det ofte sker i Veneto.

Copyright © 2000-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano