2001

Bookmark and Share

Ægget frikendt for angreb på leveren,
og for uanstændig gastronomisk opførsel!


Maj 2003
Danskerne konsumerer 15,72 kg æg om året - 1 kilo er ca. 16-17 hele æg

Italienerne bruger trods den friske pasta med æg kun 11.81 kg om året



Et uskyldigt æg

Artikel fra Juni 2001

Søndag den 3. juni var retten sat på Universitetet i byen Pavia ved Po-floden i det nordlige Italien.

Den anklagede var ægget, som i form at et afslappet strudseæg placeret foran forsvarerne, måtte "høre" på en række alvorlige anklager:

1: Voldelig og fortsat beskadigelse af leveren
2: Uanstændig gastronomisk opførsel
3: Væbnet opstand sammen med bander af fedt og kolesterol.
4: Salg af ulovlige produkter som salmonella og antibiotikum


Efterhånden som retssagen skred frem, stod det klart, at ægget, som svinet og chokoladen de foregående år, stod til at blive frikendt.

I Aula Magna i Pavia kunne forsvarerne i retten over "Frådseri" bevise, at ægget er uskyldigt og udsat for en uretfærdig hetzkampagne.

Faktisk indeholder æg en substans, der beskytter leveren, proteinerne er uundværlige, og en undersøgelse fra 2000 viser, at et æg om dagen ikke øger kolesteroltallet.

Derudover blev ægget forsvaret med, at det passer sammen med et utal af andre madvarer, og både forstår at præsentere sig som noget helt simpelt - spejlæg - og noget utroligt raffineret - spejlæg med flager af trøffel, bare for at nævne et eksempel.


"Poltisk og socialt korrekt"
var nogle af de ord, der faldt i retssalen, der blev styret af kendte jurister - og gourmet'er - fra Universitetet i Pavia.

Under retssagen blev der knækket skaller i gården udenfor retssalen. Rettergangen sluttede udover frikendelsen med indtagelsen af en gang rør-æg med tomat og basilikum lavet af 3.000 æg.

-syl

Mad >>

Opskrifter >>


Vin >>


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano