Madatlas

Januar 2015
Bookmark and Share
Frugt, grønt, nødder, kastanjer, druer, ris
og andre specialiteter med DOP og IGP-certifikat
...links & beskrivelser

FRUGT
Citrusfrugter >>

Arancia Rossa di Sicilia IGP
Bergamotto di Reggio Calabria DOP
Clementina del Golfo di Taranto IGP
Clementina di Calabria IGP
Clementina del Golfo di Taranto IGP
Clementina di Calabria IGP
Limone Costa d'Amalfi IGP Limone di Sorrento IGP
Limone Femminello del Gargano IGP

Kastanjer >>

Castagna del Monte Amiata IGP Castagna di Montella IGP
Marrone del Mugello IGP Marrone di Castel del Rio IGP Marrone di San Zeno DOP
Marrone del Mugello IGP Marrone di Castel del Rio IGP Marrone di San Zeno DOP

Kirsebær fra Marostica

Ciliegia di Marostica IGP

Der har været dyrket kirsebær
ved Marostica i nærheden af Vicenza i Veneto siden 1400-tallet. I dag er omkring 460 hektar - primært i bakket terræn - med producerende kirsebærtræer i området.
Det hjerteformede kirsebær er sødt, fast og saftigt, og indeholder masser af mineralske salt samt a- og c-vitaminer.

Mel
Farina di Neccio della Garfagnana DOP

Figner >>

Fico Bianco del Cilento DOP Ficodindia dell'Etna DOP

Kiwi
Kiwi Latina IGP

Æbler
Mela Alto Adige or Südtiroler Apfel IPG
Mela Annurca Campana IGP
Mela Val di Non DOP

Nødder
Nocciola di Giffoni IGP
Nocciola di Piemonte IGP

Pærer
Pera dell'Emilia-Romagna IGP Pera Mantovana IGP

Ferskner
Pesca e Nettarina di Romagna IGP

Spise-vindruer
Uva da Tavola di Canicattì IGP
Uva da Tavola di Mazzarrone IGP

Pistacie-nødder
Pistacchi di Bronte DOP

Ris >>

Riso Vialone Nano IPG
Riso del Delta di Po
Riso di Baraggia del Biellese e Vervellesi DOP

 

Grøntsager med garanti

Asparges - skønne med spejlæg eller i risotto >>

(Hvid) Asparago bianco di Cimadolmo IGP
(Hvid) Asparago biando di Bassano DOP
(Grøn) Asparago verde di Altedo IGP
(Grøn) Asparago di Badoere IGP



Basilikum fra Genova - til Pesto blandt meget andet >>

Basilico Genovese DOP

Kapers fra øen Pantelleria >>

Cappero di Pantelleria IGP

Artiskokker fra Rom og Paestum >>

Carciofo di Paestum IGP
Carciofo Romanesco del Lazio IGP

Gulerødder
Carota dell'Altopiano del Fucino IGP
Gulerødder i Marsala >>

Bønner
Fagiolo di Lamon della Vallata Bellunese IGP i Veneto-regionen

Fagiolo di Sarconi IGP fra Basilicata
Fagiolo di Sorana IGP >>
Sorano-bønner i en blæksprutte-salat:


Karl Johan-svampe >>


Fungo di Borgotaro IGP

Linser fra Castelluccio >>

Lenticchia di Castelluccio di Norcia IGP

Spise-Oliven >>

Oliva Ascolana del Piceno DOP
Oliva da Tavola La Bella Della Daunia DOP
Oliva da Tavola Nocellara del Belice DOP

Chili >>
Peperoni di Senise IGP
(Normalt er det almindelige peberfrugter, der kaldes for peperoni, mens chili kaldes for peperoncino - men tag ikke fejl, dem fra Senise er tørrede og stærke chili-peperoni.)

Tomater >>

Pomodoro di Pachino IGP
Pomodoro S. Marzano dell'Agro Sarnese-Nocerino DOP

Radicchio-salat >>

Radicchio Rosso di Treviso IGP
Radicchio Variegato di Castelfranco IGP
Radicchio di Verona IGP
Radicchio di Chioggia IGP

Scalogne-løg
Scalogno di Romagna IGP

Kartofler
Patata di Bologna DOP i Emilia-Romagna

Web >>
Kartoflen blev oprindeligt betragtet som en djævelsk frugt, fordi den vokser under jorden. I Frankrig plantede men den for at nyde blomsterne. Planten kunne studeres i en botanisk have i 1657, men blev beskrevet som ikke spiselig. Det var først fra sidste halvdel af 1700-tallet, man begyndte at dyrke kartofler som fødemiddel i Italien.

Auberginer >>

Melanzana

-syl


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>