December 2011

Bookmark and Share

Crespelle fra Firenze

Ingredienser


Til fyldet
600 gr skyllede spinatblade
300 gr ricotta-ost
1 æg
parmesanost
muskatnød
salt og peber

Til pandekagerne -
Le Crespelle

90 gr hvedemel
3 æg
1,5 glas mælk
smør
salt

Til Besciamella
50 gr hvedemel
50 gr smør
1/2 l mælk
muskatnød

Til dekoration

Grund-tomatsovs >>


"Soffritto":
Pastasovsens hemmelighed


Grundsovs
"Soffritto af:
3 mellemstore gulerødder
2 ben selleri
1 mellemstort løg
1 dåse flåede tomater
1 terning til grøntsagsboullion
Ekstra Jomfru Olivenolie

1.
Steg de fintskårne grøntsager i olien ved middel varme i mindst ti minutter.
Tilsæt de flåede tomater og boullionterningen.
Lad sovsen simre mindst en halv time - helst halvanden eller mere.


2:
Tilsæt vand, vin eller tomatsaft (alt efter typen af sugo) løbende, hvis sovsen koger for meget ind.

Ved servering skal sovsen ikke være tyndtflydende, men ret kompakt.


 
Tilberedning

Fyldet


Kog spinatbladene i letsaltet vand, lad dem dryppe af, og hak den groft med en kniv.

Tilsæt riccotta-osten, ægget, 3-4 teskeer revet parmesanost, muskatnød og salt og peber.

Rør blandingen godt sammen og lad den hvile.

 

Pandekagerne - Le Crespelle


Bland mel, æg, mælk og smeltet smør.



Besciamella

Smelt smørret i en gryde - tilsæt mel og derefter mælken lidt ad gangen mens du hele tiden rører rundt for at undgå at Besciamelláen klumper.

Tilsæt salt, peber og muskatnød efter smagi, og lad blandingen småkoge for svag varme nogle minutter til den opnår en hverken for fast eller for flydende konsistens.

Lav derefter tynde pandekager.
Placér spinatblandingen på en kvart del af pandekagen, og fold derefter pandekagen halvt, og halvt igen omkring fyldet.

Placer alle de fyldte crespelle i et ovnfast smørsmurt fad, dæk dem til med Besciamelláen og en lille smule tomatsovs.

Bag dine Crespelle alla Fiorentina ved 180 grader i ca. 15-20 min.
Go´ appetit

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Toscanas
gastronomi >>


Retur til
Madkultur <<


Retur til
Firenze <<

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano