Opskrifter

Februar 2012

Bookmark and Share

Himmelsk citronmousse

Italienske citrusfrugter >>


- simple opskrifter fra Charlottes og Sergios gryder i Milano -

En forfriskende dessert om sommeren,
og en hjælp til fordøjelsen efter en fyldig vintermenu!


6-8 personer

Fyld:
3 æg
150 gr. sukker
30 gr. kartoffelmel
6 - usprøjtede - citroner
3 blade husblas
20 centiliter piskefløde

Bund:
2 æg
100 gram sukker
50 gram mandelmel
40 gram smør + til formen 30 gram mel + til formen
30 gram kartoffelmel



1: Bund - Bland først dejen: Pisk æg og sukker til skum, og tilsæt derefter mandelmel, smeltet afkølet smør, mel og kartoffelmel

2: Smør formen ( Ca. 22 cm) og fordel melet. Fyld dejen i, og bag bunden i 25 minutter ved 180 grader. Lad bunden køle af

3: Fyld - Pisk æggeblommer med sukker. Tilsæt karoffelmel, citronsaft vamret op til kogepunktet samt revet skal fra en af citronerne.
Bring blandingen langsomt til kogepunktet men du fortsætter med at røre rundt.
Tilsæt husblas opblødt i koldt vand


4: Pisk æggehviderne stive.
Vend dem i den varme citroncreme og lad blandingen blive lunken

5: Pisk fløden stiv, og vend den i den lunkne citroncreme

6: Fyld citronmassen ovenpå bunden.
Lad Moussen afkøle mindst to timer i køleskab.


Copyright © 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano