Italienske opskrifter

December 2011

Bookmark and Share
Opskrift på toscanske mandelkager: Cantucci
På rundtur i Toscanas verdensberømte gastronomi >>


I et madblad for nyligt (2003, red.) læste jeg, at det nu skulle være ildeset, at man dypper cantucci`erne i en sød dessertvin eller i en kraftig rødvin.



- Rent ud sagt noget snobbet pjat,
var min toscanske vens forargede kommentar.

- Selvfølgelig må mandelkagerne, hvis de ikke er helt friskbagte og derfor knasende sprøde, blødgøres i vinen!


Cantucci og vin hører
uløseligt sammen

CANTUCCI - mandelkager fra Toscana
- der gerne må dyppes i en Vin Santo!


Ingredienser

250 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
250 g sukker
3 æg
1 vanillestang
125 g hakkede mandler
50 gr syltet appelsinskal
Revet skal af en usprøjtet appelsin



Tilberedning

Ælt mel, bagepulver, sukker, appelsin, vanille og æg sammen til en klistret dej.
Ælt mandlerne og den syltede appelsinskal godt ind i dejen.

Tryk dejen ud i en 40 cm lang og 10 centimeter bred stand, der er omkring 1,5 cm høj.

Bag denne cantucci-stang i en forvarmet ovn i 20 min ved 200°c.

Tag den ud og afkøl let inden du skærer stangen ud i ca. 2 cm skrå skiver.

Placer disse skiver med skærefladen opad på bagepladen. Lad dem bage et kvarter mere eller indtil de er gyldne.

Retur til
Opskrifter <<


Mad >>

Artikler
Krummekage
fra Brescia >>

Vin og ost >>
Julemad >>

Eller er det noget
med en en
Toscana-cigar? >>



Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano