Madkultur

December 2011
Bookmark and Share

Der er over 100.000 bøfler i Italien



100 kilo bøffelmælk bliver til 25 kilo ost, mens 100 kilo komælk kun bliver til 13 kilo ost.

Bøffelmælken indeholder mere fedt og flere proteiner.

Artikel fra 2002
85 procent af de italienske bøfler lever i regionen Campania, hvor man har en århundredelang tradition for at lave bøffel-mozzarella og ricotta, samt smør.

De italienske bøfler stammer oprindeligt fra Asien, og man har dokumenter om italienske bøfler fra 600-tallet.
Og i papirer fra 1100-tallet kan man læse om en "bufalini-ost".

Nogle mener dog, at bøflerne blev importeret til Syditalien allerede i Romertiden.




Det milde klima og sumpene omkring Cilento i Campanien, hvor mudderet skaber en naturlig beskyttelse af bøflernes hud, var ideelle omgivelser.

Men faktisk er de italienske bøfler dyr, der også er i stand til at tilpasse sig et koldere klima, selv om de helst altid vil være i nærheden af vand og mudder.
Har de mulighed for det, tager de mudderbade dagen lang!

Tyren kan veje op til et ton og være 2 meter og 10 centimeter høj, mens "la bufala" - koen - kun vejer op til 850 kilo og er 1,95 meter høj.

syl


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano