Madkultur

December 2011
Bookmark and Share

Opskrifter med bøffel-mozzarella


Caprese >>


Med melon


...på pizza >>
og bruschetta >>

Capri Salat (Capri >>)

Den milde smag af osten gør den velgenet til simple opskrifter, hvor Insalata Caprese - Capri Salat - er den mest kendte.

Friske, modne tomater og mozzarella skæres i tynde skiver og placeres dekorativt på en tallerken.
Der pyntes med friske basilikum-blade og husets bedste jomfru oliven olie hældes over.





Med melon og cherry-tomater

Kan man finde helt små mozzarella-kugler - eller selv lave dem, kan Capri salaten også laves med kugler af solmoden melon og små hele sherrytomater.

Pizza-bruschetta

(Mere Bruschetta >>)

På den ægte pizza er mozzarella af komælk efter min mening bedst, fordi den fede bøffelmozzarella ligesom ligger et låg over dejen, der ikke helt bliver bagt færdig.Men det er jo en smagssag.

Til "Pizza-bruschetter" er bøffelmozzarella derimod perfekt.
Skær nogle tykke skiver groft brød.

Gnid brødet med hvidløg og olivenolie.

Læg skiver af tomat ovenpå, med slat, peber og firkse basilikumblade.

Dæk med skiver af mozzarella, og en lille ansjos.
Bag i ovnen cirka 8-9 min. ved 240°c, og pynt med flere basilikumblade inden servering.

Tunge dressinger ødelægger mozzarella-salaterne:

Synes man, at olie ikke er nok, kan man hælde nogle dråber
balsam-eddike over salaten.

-syl

Retur til
Bøffelmanden <<

Dop Bøffel-
mozzarella >>


Sommermad >>


Almindelig
mozzarella >>


Links
Officiel hjemmeside
"Mozzarella di bufalo"
>>


Om bøffelkød >>


Eller prøv med pesto

En frisk pesto >>
rørt lidt mere flydende
med en god jomfru olivenolie -
og så er bøffel-mozzarellaen straks en delikat forret.


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano