Mad

December 2011
Bookmark and Share
DOP bøffel mozzarella
Mozzarella di Bufala di Campana



DOP-bøffelmozzarella må kun produceres i syv provinser i Syditalien:

Hele Caserta og Salerno provinserne, samt i dele af provinserne Benevento, Napoli, Frosinone, Latina, Roma og som noget relativt nyt også Foggia provinsen ved Adriaterhavet.




DOP-bøffelmozzarella produceres i de mørkegrønne zoner

Mozzarella er en såkaldt "strukket" ost - på italiensk "filato".
Det vil sige at mælk, osteløbe og valle, der varmes op til 34-38° i cirka 45 minutter, "piskes" i små stykker og slapper af lidt, og siden tilsættes kogende vand.
Denne proces er med til at gøre ostemassen elastisk.



Vandet bliver siden hædt væk, og den elastiske masse bliver bearbejdet, indtil den er kølet af.

Efter denne bearbejdning bliver massen skåret i mindre stykker - det hedder at "mozzare" og deraf navnet - og osten formes til mere eller mindre runde kugler og konserveres helt frisk i koldt letsaltet vand.

Det er mejeristen, der bestemmer formen, og en bøffelmozzarella kan veje mellem 20 og 800 gram, og har en fedtprocent på 52.

Skal konsumeres frisk


Mozzarella-ost smager altid bedst helt frisk, når osten endnu er blød og elastiske.

I Camapania foretrækker de lokale en mozzarella, der kun er 3-4 timer gammel.

Kvaliteten kan kontrolleres ved at trykke let på en gennemskåret ost. Kommer der mælk ud af osten, når man trykker den let, er kvaliteten i orden..

Kommer der vand ud, fortjener osten ikke at blive kaldt mozzarella!


Opbevaring:
I køleskab og i en lukket pakke kan osten holde længere, men du kan ikke på nogen måde undgå, at den alligevel bliver hårdere dag for dag.

Farven er perlehvid, og skallen skal være helt tynd, klar og glat.
Indvendigt virker osten, som om den består af tynde flager.

Bøffelosten har en svag duft blomster og frugt, og smagen er let syrlig.

Svindel med bøffelost

Har bøffel-mozzarella'en konsortiets logo på emballagen, burde man kunne være sikker på, at der er tale om den ægte vare.

For der svindles også med osten, der er blevet en mode på de italienske borde.

I 1996 sagde statistikken, at der blev produceret 30 millioner kilo bøffelmozzarella, men at der i butikkerne blev solgt 70 millioner kilo!

Retur til
Bøffelmanden <<

Retur til Ost <<


Opskrifter med
bøffel-mozzarella >>

Bøffel-kød >>

"Almindelig"
mozzarella >>


Links
Officiel hjemmeside
Mozzarella di bufala
>>

(engelsk version
nederst på siden)


Den engelske dronning
får sin bøffel-mozzarella
direkte fra mejeriet
Fierro i Aversa, der
dagligt via fly leverer
den friske ost til England.
Fierros ost ender også
i USA hos Madonna.

Caseificio
Fratelli Fierro Snc
81031 Aversa (CE)
Via Garofano, 32
Tel. 081.8111256
Fax 081.5044020


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano