Madkultur

December 2011
Bookmark and Share
Bøger på dansk om italiensk mad og vin
(i kronologisk orden - sådan omtrent :-)
Juni 2010: Flotte sofabordsbøger om italiensk stil, mad og vin >>


Oktober 2010

Ny dansk kogebog fra Galbani:

"Moderna Mamma" >>



Vind bogen >>

(Konkurrencen slutter 30.11.2010)

Oktober 2010

Vinbog af Thomas Ilkjær:
"Amarone og vinene
fra Valpolicella" >>



November 2007



Eva Ravnbøls

"Romerske restauranter
/ Romerske retter"


er kommet i ny revideret udgave >>

November 2007

Carlotte cucina"




Charlotte Tveen Hansen driver med sin mand "Agriturismo Due Papaveri" i bakkerne sydvest for Modena i Emilia Romagna regionen.
"Carlotte Cucina" er hendes nye bog om italiensk mad med skandinavisk sjæl.


Artikel:
Agriturismo Due Papaveri >>


2009

Eva Ravnbøls yndlingsopskrifter >>



"Brødrene Harders italienske køkken"


Andreas og Thomas Harder har samlet bøgerne "Ikke altid pizza og Spis brød" til, sammen med mange nye opskrifter og morsommhe historier om italiensk madkultur.
Udkom i 2006 i 4. udgave

Italiens-eksperter i Danmark:
Thomas Harder >>

Retur til
Mad <<

Retur til
Litteratur <<

Artikler
Opskrifter >>
Vin >>
Madguider >>
Foodtrotter og
Gastronauter >>

Romerske spiseguider
på italy.dk >>

Restauranter
på italy.dk >>

I juni 2006 udkom Rie Bobergs bog

"Mit Toscana"

- der også indeholder opskrifter og madtips >>


November 2004
Anmeldelse
:
Rie Boberg - Olivenolie >>

Italiens Vine
Anden og reviderede udgave af Carlo Merolli's opslagsværk om italienske vine.

Carlo Merolli's hjemmeside >> - meld dig til Carlo´s nyhedsbreve, og bliv glad af at læse om italiensk vin... blandt meget andet!!!


Smag på Italien

100 klassiske italienske opskrifter illustreret med helsidesfoto af retterne, og detaljerede beskrivelser af tilberedningen.


Helle og Alfredo Tesio Tesio's
italienske køkken

Ægteparret Tesio's bedste opskrifter, som man også kan stifte bekendtskab med på deres køkkenskole i Rom.
Tesio'erne har lavet en hel serie om italiensk mad- og vinkultur: Tesio's pasta Tesio's antipasti Tesio's søde sager Tesio's italienske vine.
De har også skrevet bøgerne "Grønne glæder fra Italien", Tosckansk Landkøkken, Man kan altid skrifte bagefter, Vinens ret i det italienske køkken.
Alfredo Tesio har også skrevet Turen går til Rom, Italien på en anden måde, Italien netop nu og Mine kære italienere.

Tesio'ernes hjemmeside >>

Juli 2002 - Anmeldelse

Rie Boberg´s bog
om italienske oste >>




Det ægte italienske køkken

230 opskrifter fra kulinariske højdepunkter i det mangfoldige italienske køkken. med beskrivelser af typiske fødevarer, fester, vine, mennesker og traditioner i støvlelandet.

I 2003 udkom
"Politikens store italienske kogebog"


Af Susan Braimbridge

256 sider om de 20 italienske regioner og deres madtraditioner.


Carluccio's italienske køkken

Ægteparret Antonio og Priscilla Carluccio har skrevet en grundkogebog om det italienske køkken, baseret på et helt livs erfaringer - stadig uovertruffen i beskrivelsen af ingredienser!

 



Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano