Kød på bordet!

Marts 2012

Bookmark and Share

Firenze-bøffen var forbudt i flere år på grund af kogalskab

Februar 2006:
Der konsumeres hver dag 1 ton "Firenze-bøf" i Milano.
Prisen på restauranterne svinger mellem 5 og 8 euro pr. 100 gram (2006-priser, red)


OBS!
På menukortet i
Fienze står prisen
for bøffen "pr. 100 gr"
- du skal altså gange med et tal mellem 8 og 11!



En Bistecca Fiorentina -
og råvaren af racen
Chianina herunder



5. oktober 2005:
EU-komissionen har efter fire og et halvt års forbud givet grønt lys for igen at tillade serveringen af en ægte Firenze-bøf med knogle.



April 2001


Da bøffen blev forbudt...

Lørdag den 31. marts 2001 var en sorgens dag i den lille landsby Panzano i Chianti-distriktet i Toscana.

Anført af VIP-slagteren Cecchini >> "begravede" landsbyen en af Toscanas mange stoltheder:



Den møre florentiner-bøf - Bistecca Fiorentina - som enhver restaurant med respekt for sig selv i Toscana ellers altid har på menuen.

Offer for galskab

Specialiteten er blevet offer for kogalskaben, selv om ingen af de indtil i dag ti tilfælde af sygdommen har ramt den berømte Chianina-race, som lægger kød til den gigantiske t-bone-steak, som "Fiorentina'en" er.

Men det er forbudt - mindst indtil nytår - at sælge kød med ben, og uden knoglen ingen ægte "Bistecca".

Elton John var i telefonen lørdag, og sikrede sig en bøf til den nette sum af 30.000 kroner, da slagteren solgte ud af sit lager.

200 bøffer mellem 1300 gram og tre kilo per styk indbragte over 300.000 kroner, som blev doneret til et hospital for børn.

Firenze-bøffen er et helt måltid i sig selv

Den steges ganske kort på en brændvarm grill, og skal være over tre centimeter tyk - og helst 6-7 cm - og veje mindst et kilo.

Men så må man altså godt være to om at spise den, hvis man igen en dag kan nyde specialiteten lovligt. (Og det kan man i dag - 2006, red)

I dag må man lede efter "smug-kroer", for flere restauratører har allerede bebudet, at de ikke vil overgive sig, men fortsætter med at servere bøffen med ben i al hemmelighed.

Tag med på madmarked i Firenze >>


-syl

Retur til
Madkultur >>

Toscanas
Gastronomi >>


Opskrifter >>

Om Toscana
og Firenze >>

Mere kød
på bordet >>

Brød fra
Toscana >>


Tomatsuppe
fra Toscana >>


Marts 2007
En 1-personers
"Fiorentina"-bøf
(400-500 gram)
kostede 18 €
inkl.
hjemmelavede
pommes frites hos
Ristorante
Giannino in San Lorenzo,
Via Borgo San Lorenzo, 33/35/37

3 små toscana-supper -
tomat, bønner og spelt -
kostede € 7,
og dagens menu inkl.
Vin Santo og mandelkager >>
kostede 15 €.

Fundet til de penge -
reservér i forvejen,
der er kø hver aften!
Tel 055 21 22 06

 

 



Copyright 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano