Bil-museer

Februar 2012

Bookmark and Share
Mille Miglia
Museum for et historisk motorløb -
der i dag er en mondæn begivenhed

Motor-løbet Mille Miglia blev gennemført første gang i 1927.
Start og afslutning var i byen Brescia og strækningen var mellem 1615-1650 km lang.
I 1957 blev løbet suspenderet
på grund af mange dramatiske ulykker.Museet for det historiske motorløb Mille Miglia - 1000 mil - blev indviet i november 2004, og befinder sig i et Benediktiner-kloster, hvis historie begynder i år 1008.

Monastero della Fonte ligger i Sant'Eufemia, der er en del af industribyen Brescia i Norditalien.

For 20 år siden opdagede man en samling på over 130.000 dokumenter fra det historiske motorløb.
Den samling er nu en del af det store museum, der udover 21 racerbiler også giver eksempler på de syv forskellige typer vejbelægning, bilerne blev udsat for i det oprindelige løb."Piloterne" - sådan kaldes racerkørere på italiensk - har også doneret deres køretøj til samlingen.

Sports-journalisterne har doneret de tunge "hakkebrædter" af skrivmaskiner, der dengang rapporteredes fra, og i det hele taget er dette bilmuseum ikke bare biler.

- Vores museum er et dynamisk museum, og ikke bare en garage for gamle biler, sagde Giacomo Bontempi fra ACI (Italiensk FDM, red.), da museet den 10. november 2004 slog dørene op for publikum.

Og naturligvis kan man i dag også teste sig selv som Mille Miglia pilot på en computer, der simulerer det gamle løb.

Den moderne udgave af Mille Miglia er en mondæn begivenhed for både vip´er og bilfirmaer


Hvert år må arrangørerne af MilleMiglia sige nej til hundredvis af hold, der gerne vil deltage i nutiden udgave af løbet, hvor det mere handler om at vise sine smukke veteranbiler frem end om at have den hurtigste bil, sådan som det var tilfældet mellem 1927 og 1957.

I de tre dage fra 6. til 8. maj i 2004 deltog 375 hold fra 29 nationer, og der var 55 forskellige bilmærker. I dag er der nemlig tid til både middage og overnatninger på ruten - først i Ferrara og siden i Rom, og naturligvis også til frokost undervejs...

Hele 41 gamle Ferrari, 13 Maserati, 12 sjældne Mercedes, 8 BMW direkte fra fabrikkens egen samling, og 22 Bugatti deltog i løbet i 2004, mens 500 ansøgninger blev afvist.

Løbet er i dag en mondæn begivenhed, hvor vip´er som for eksempel fotografen Oliviero Toscani og musikeren Lucio Dalla danner par i en Porsche 356 A fra 1956.
Den italienske prins Vittorio Emanuele di Savoia >> og Fabrizio Giugaro kører en Alfa Romeo 1900 Super Sport, og Mika Hakkinen havde fruen med som "co-driver".

-syl

Retur til
Museer <<

Bil-museer >>

Retur til Turist <<

Retur til Wroouumm...<<

Motor-Valley
i Emilia-Romagna >>


Byguide Brescia >>

Links
Museum Mille Miglia >>
-under konstruktion

Sankt Eufemia Klosteret
Brescia
Åben ti-sø 9-18
Entré € 10

Mille Miglia i dag >>


De tusind mil
Brescia
Ferrara
Ravenna
Foligno
Spoleto
Rom
Firenze
Bologna
Brescia

Copyright © 2000-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano