Opskrifter

April 2015

Bookmark and Share

Chiacchere o Bugie - Sladder eller Løgne
Italienske karnevals-klejner

Ingredienser
500 gram hvedemel
50 gram smør i tern
100 gram sukker
4 letpiskede hele æg
4 teskeer grappa/snaps/rom eller lignende alkohol
4 spiseskeer tør hvidvin
Revet citronskal
Salt

- Under karnevallet er alt tilladt, siger et italiensk ordsprog.

Det er måske grunden til at karnevals-klejnerne kaldes enten "Sladder" eller "Løgne".

Eller også skyldes navnet, at man før i tiden gik fra hus til hus og udvekslede klejner - og sladder.

En anden forklaring er, at det var nonner, der opfandt specialiteten - og når nonner sladrer, er det på en let og sprød manér!!!

Tilberedning
Bland først mel og smør og dernæst de andre ingredienser

Ælt massen til den er let og elastisk

Form dejen til en bold og lad den hvile en time under et viskestykke



Rul dejen ud i tynde flager med kagerullen

Med et takket kage-hjul laves 2 cm brede og 8 cm lange strimler af dejen

Frituresteg "sladre-hankene" i rigeligt planteolie - jordnøddeolie er specielt velegnet - og lad dem dryppe af på friturepapir

Strø flormelis over de kolde "løgne"



Regionale navne

I Lombardiet hedder de Chiacchere,
- i Piemonte Bugie,
- i Venedig Galana,
- i Vicenza Crostoli,
- i Toscana Cenci,
- Sfrappole i Bologna,
- Lattughe i Mantova
og i Rom og syd for Rom Frappe.

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Mad >>

Retur til
Karneval <<

Andre desserter
Tiramisu >>
Jordbærmusse >>
Citronmousse >>
Cantucci - Mandelkager >>
Ost og vin >>
Ost og honning >>

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano