Erhvervsliv

Juni 2009

Varmt eksport-eventyr
belønnet med diplom og medalje

40 års hæder

Dansk Eksportforenings Diplom og Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Æresmedalje har en fyrre år lang historie og gives til personer eller virksomheder med hjemsted i udlandet.

Anerkendelsen gives for en fremragende indsats til fremme af afsætningen af danske produkter og tjenester i udlandet.

Hædersprisen bestyres af en komite bestående af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, samt fire repræsentanter udpeget af Dansk Eksportforenings forretningsudvalg og en repræsentant fra Udenrigsministeriet.

Pris og medalje kan også tildeles danske virksomheders datterselskaber i udlandet.

Artikel fra maj 2007

Et tilfældigt møde med danske brændeovne under en rejse til Danmark for over tyve år siden nåede sit foreløbige højdepunkt, da Secondo Fracassi den 24. maj fik overrakt Dansk Eksportforenings Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje af den danske generalkonsul i Milano Susanne Linnet Aagaard.


Generalkonsul Susanne Linnet Aagaard overrakte diplom og medalje til signor Secondo Fracassi den 24. maj 2007 i Milano.Mødet med de danske brændeovne førte fra en spæd begyndelse til et fasttømret samarbejde først med Vagn Hvam Pedersen fra Hwam Heat Design i Hørning, der for tyve år siden noget tvivlende sendte de første ovne til Italien.

To konkurrenter med samme importør

For ti år siden kom Morsø Jernstøberi i Nykøbing Mors med i Fracassis varekatalog, og de to danske mærkevarer sælges i dag side om side af "Scandinavia Design" >>, der ligger tæt ved industribyen Brescia >> i det nordlige Italien.

Indstillet af to konkurrenter

Det er helt usædvanligt at Eksportdiplomet og Æresmedaljen går til en virksomhed, der repræsenterer to konkurrerende virksomheder på det samme marked.


De to tilfredse eksportører - Peter Jessen Hansen fra Morsø Jerstøberi og Vagn Hvam fra Hwam Heat Design - med prismodtager Secondo Fracassi i midten.

Både fra Vagn Hvam Pedersen og fra Morsøs administrerende direktør Peter Jessen Hansen var der kun rosende ord om samarbejdet med Secondo Fracassi og hans familie.

Vaskeægte italiensk familievirksomhed

Secondo Fracassis hustru, hans to svogre og datteren Emanuela er, som det hører sig til i italienske virksomheder, aktive i "Scandinavia Design".


To svogre, en datter og Secondo Fracassis hustru er også aktive i "Scandinavia Design".

Fra Danmark var anden generation i Hwam Heat Design - Stefan Hvam Pedersen - også repræsenteret ved pris-overrækkelsen i Milano den 24. maj.

De to danske konkurrenter er enige om, at netop den personlige kontakt og sympati også er afgørende for at forhandle og handle med italienske virksomheder.

Vagn Hvam Pedersen kunne ved prisoverrækkelsen fortælle om, hvordan kommunikationen trods sprogproblemer alligevel altid var lykkedes.

En bilulykke - uden alvorlige konsekvenser - under en messe i Tyskland ved samarbejdets begyndelse, og utallige besøg i Italien har gennem årene betydet, at forholdet til familien Fracassi i dag også er et personligt venskab mellem de to familier.

Fracassis og familiens indsat for at "sætte en brændeovn i hvert hjem" i Italien fik også rosende ord med på vejen under overrækkelsen, der i parentes bemærket foregik en maj-dag, hvor termometeret nåede 35 grader i Milano.

- Fracassi har hvert år øget salget af vores brændeovne med to-cifrede procenttal, og er om ikke vores største importør i tal så i indsats, lød det fra Peter Jessen Hansen fra Morsø, da han lykønskede Secondo Fracassi.

Lager med plads til 3.000 brændeovne

Indtil for nyligt koncentrerede "Scandinavia Design" sig om det norditalienske marked, men firmaet har så stor succes med at sælge de danske brændeovne, at det lige nu er midt i byggeriet af et nyt fuldautomatisk lager, der får kapacitet til over 3.000 ovne, der hurtigt kan leveres i hele Italien.

Fra
generalkonsul Susanne Linnet Aagaards
tale ved prisoverrækkelsen:


- Igennem 20 år har hr. Fracassi opbygget et netværk af loyale og dygtige forhandlere, som alle har taget idealerne om godt design og høj kvalitet til sig.

- Hr. Fracassi har desuden formået at samarbejde med to konkurrerende virksomheder på en sådan måde, at begge som det første lovpriser hans loyalitet og venskab.


-syl

Retur til Erhvervsliv <<


Danske virksomheder i Italien >>Links

Scandinavia Design >>


Dansk Eksportforening >>
Copyright © 2007-2009. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano