Madkultur

2009

Eva Ravnbøl har boet i Rom i over 20 år og er en stor kender af italiensk madkultur.

Evas "pasta-grundlov"

(Brødgrundlovens 10 bud fra "Il Fornaio" >>)

I Italien en uskrevet lov som enhver er bekendt med.
Færdselsloven bliver overtrådt for et godt ord, hvad nogen måske har erfaret på rejser til Støvlelandet.
Straffeloven tages heller ikke altid lige højtideligt.
Men DENNE lov bliver overholdt til punkt og prikke.
Lemfældig omgang med denne lov i italieneres nærhed, kan være skæbnesvanger!

Paragraf 1:
PASTA ER EN FORRET (IKKE EN HOVEDRET -OG ALDRIG TILBEHØR TIL EN HOVEDRET)

Paragraf 2:
PASTA OG SOVS ELLER TILBEHØR BLANDES ALTID SAMMEN, I DET ØJEBLIK PASTAEN ER FÆRDIGKOGT.
MAN SERVERER ALDRIG PASTA FOR SIG I ÉN SKÅL OG TILBEHØR FOR SIG I EN ANDEN.

Paragraf 3:

PASTA SPISES KUN MED GAFFEL UANSET FACON. ALDRIG MED SKE OG/ELLER KNIV.
EN ENKELT UNDTAGELSE: DER MÅ BRUGES SKE, HVIS PASTAEN INDGÅR I EN SUPPE.

Evas kogebog udkom i april 2009

I kogebogen "Min italienske drøm" har værten Eva Ravnbøl samlet alle sine italienske livretter. Her finder man både de klassiske italienske retter og de mere specielle og vovede.



Ud over alle de lækre opskrifter er bogen fyldt med gode råd til hvordan man gebærder sig i det italienske køkken.

Vidste du f.eks.:
- At man absolut ikke bestiller pasta som tilbehør til kød?
- At det er uhørt, at gå på restaurant i Italien og kun bestille pasta?
- Eller kender du pastaens grundlov? (Læs til venstre...)



Bogen udkommer den 10. april og koster 299 kroner.
Bogen kan købes i boghandlen eller på netbutik.dr.dk.

Herunder finder du to opskrifter fra bogen:

Penne all´arrabbiata - Penne med stærk chilisauce
&
Stinco di Vitella - Toscansk kalveskank

Retur til
"Min italienske drøm" <<


Retur til Madkultur >>


Artikler

Soffritto:
tomat-sovsens
hemmelighed >>


Marche´s "langsomme"
pasta >>


Opksrifter på klassiske pastasovse >>

Om Eva Ravnbøl
på italy.dk >>


Pasta´en historie >>

Link
Eva Ravnbøl >>

Paragraf 4:
DER ER TO GRUND "INGREDIENS-KOMBINATIONER" DE FLESTE PASTASOVSE ER BASERET PÅ:

1) LØG,GULERØDDER OG BLADSELLERI -HAKKET FINT (SOFFRITTO >>)

2) HVIDLØG, TØRREDE CHILIPEBERE OG OLIVENOLIE (AGLIO, OLIO, PEPERONCINO)

TIL RETTER TILBEREDT PÅ NR.1 INDGÅR OFTE PARMESAN OG/ELLER PECORINO ELLER I SÆRLIGE TILFÆLDE ANDEN OST TIL RETTER TILBEREDT PÅ NR.2. INDGÅR ALDRIG OST

Paragraf 5:

MED GANSKE FÅ EGNSBESTEMTE UNDTAGELSER, SOM KRÆVER SÆRLIG DISPENSATION, KOMBINERES FISKE-PASTA ALDRIG MED OST.

Paragraf 6:
DER SKAL VÆRE "BID" I PASTAEN- DEN SKAL VÆRE "AL DENTE". DEN MÅ ALDRIG OVERKOGES. FØLG ANVISNINGEN PÅ POSEN, ELLER ALLERBEDST: SMAG UNDERVEJS, TIL DEN ØNSKEDE KONSISTENS ER OPNÅET.

Paragraf 7:
GEM ALTID EN SMULE AF PASTAVANDET, SOM KAN BRUGES TIL AT SPÆDE OP MED, HVIS DET VIRKER FOR TØRT, NÅR MAN BLANDER PASTA OG SOVS SAMMEN.

Paragraf 8:
SØRG FOR, AT PASTAVANDET OG SOVSEN ER SALTET RIGTIGT, FOR DET ER UHØRT AT DRYSSE SALT PÅ DEN FÆRDIGE RET.

Paragraf 9:
MAN SPISER IKKE BRØD SAMMEN MED PASTA, MEN MAN HAR LOV TIL AT TAGE ET ENKELT LILLE STYKKE OG DYPPE NED I DEN SIDSTE REST AF SOVSEN PÅ TALLERKENEN, EFTER AT PASTAEN ER SPIST (SCARPETTA).

Paragraf 10:
Pasta koges i rigeligt, salt, spilkogende vand UDEN låg.
Efter den har kogt i 1-2 minutter, røres i gryden med en træske så pastaen ikke sætter sig fast på bunden.




Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>